این سایت به معرفی بهترین سایت های جهان می پردازد

گزینه ای از بهترین سایتها و وبلاگها اسم سایتت رو بگو اینجا بنویسم

این سایت به معرفی بهترین سایت های جهان می پردازد

گزینه ای از بهترین سایتها و وبلاگها اسم سایتت رو بگو اینجا بنویسم

جلبک اسپیرولینا چیست؟ اسپیرولینا چگونه کشف شد؟ آدرس: https://iranalgae.ir

جلبک اسپیرولینا چیست؟ اسپیرولینا چگونه کشف شد؟ قدمت استفاده از اسپیرولینا به چه زمانی برمیگردد؟ در ادامه به این موضوعات می پردازیم .


تاریخچه جلبک اسپیرولینا

اسپیرولینا و آزتک ها

در قرن شانزدهم میلادی که مهاجمان اسپانیایی مکزیکو را فتح کردند ، دریافتند  آزتک هایی که در کنار رودخانه مکزیکو زندگی می کردند ماده‌ای سبز آبی را از دریاچه برداشت  و با آن غذایی به نام ( Tecuitlatl ) به معنی عصاره سنگ تهیه می کردند که به صورت کیکی به رنگ سبز آبی بود .


تاریخچه اسپیرولینا

آزتک ها در حال برداشت اسپیرولینا

در بعضی منابع آمده است که با جلبک اسپیرولینا  نان درست می کردند ؛ جالب است  بدانید مصرف جلبک با غلاتی مثل ارزن باعث جذب بهتر جلبک می شود .


اگرچه اطلاعات دقیقی از ترکیبات این غذا موجود نیست اما به طور یقین شامل جلبک سبز آبی بوده و جلبک غالب آن آب ها اسپیرولینا  بوده است .


اکتشاف جلبک اسپیرولینا در آفریقا

بعدها در اواسط دهه ۱۹۶۰ گزارشی توسط ژان لئونارد گیاه شناس که با تیم فرانسوی-بلژیکی به آفریقا اعزام شده بود ارائه شد ، که در آن کیک سبز آبی را توصیف کرد که در بازار چاد تحت عنوان و نام دیهه فروخته می شد .


این کیک شامل جلبک اسپیرولینا بود که از دریاچه  چاد جمع آوری شده بود ، البته پیش تر در سال ۱۹۴۰ گزارش دیگری از دیهه منتشر شده بود که به آن توجهی نشده بود .


تاریخچه اسپیرولینا 

تقریباً در همان زمانی که لئونارد جلبک اسپیرولینا را در آفریقا پیدا کرد درخواستی از شرکت تکسکوکو در مکزیک برای موسسه ای فرانسوی ارسال شد که علت افزایش ناگهانی جلبک استخر های این شرکت را در زمان تبخیر بررسی کنند .


به این صورت بود که برای اولین بار به صورت علمی تحقیقات بر روی جلبک اسپیرولینا  توسط دکتر زاروک انجام شد .


با این حال این تحقیق مورد توجه جامعه علمی قرار نگرفت شاید به این دلیل که مقاله به زبان فرانسوی منتشر شد و هرگز به انگلیسی ترجمه نگردید .


در اوایل ۱۹۷۰ کشت اسپیرولینا به صورت نیمه صنعتی شروع شد و طی ۲۵ سال از ۱۰۰الی ۴۰۰ تن در سال به ۱۰۰۰ تن در سال رسید. و پیش بینی شد تا آخر قرن بیستم این عدد دو برابر شود .


 به این صورت بود که جهان متوجه جلبک اسپیرولینا که یک ماده بسیار با ارزش است شد .


ساختار جلبک اسپیرولینا

جلبک اسپیرولینا در واقع یک سیانوباکتری می باشد . از نظر شکل ظاهری به صورت فنری که سر و ته آن مخروطی است می باشد که در ویدئوی زیر مشاهده می‌کنید .



البته باید دقت داشت که حالت فنری این جلبک تحت شرایط محیطی (به خصوص دما) و عوامل فیزیکی و شیمیایی تغییر می کند .


حتی در مواردی که به جلبک شوک وارد شود جلبک به صورت خطی در می آید که معمولا در این حالت مجددا به شکل مارپیچ بر نمی گردد .


خطی شدن جلبک اسپیرولینا

باز شدن جلبک اسپیرولینا در شرایط استرس

جلبک اسپیرولینا فاقد هتروسیست می باشد .


هتروسیست

جلبک اسپیرولینا فاقد هتروسیست می باشد

اسپیرولینا با تقسیم دوتایی تکثیر پیدا می کند که این تقسیمات در تمام طول ریسه انجام می شود و سپس از نقاطی که سلول های مرده وجود دارد می شکند و به دو ریسه جداگانه تبدیل می شود.


این جلبک معمولا در آب های گرم با pH  بالا که حاوی مقدار زیادی کربنات و بیکربنات می باشد زندگی می کند .


اگر علاقه مند هستید راجع به خواص غذایی جلبک اسپیرولینا مطالعه کنید به این صفحه مراجعه کنید .


در زیر عکس های میکروسکوپ الکترونی از جلبک اسپیرولینا را مشاهده می کنید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد